Bine ai venit in Lumea Noua!

Pe masura ce intampinam provocari “expect the unexpected” in companiile, comunitatile si familiile noastre, avem nevoie de abilitatile de leadership si coaching mai mult decat oricand.

Indiferent de postura in care te afli (proprietar de afacere mai mare sau mai mica, freelancer, manager sau angajat in multinationala sau la stat), vei trece printr-o serie de transformari, cu impact mai semnificativ sau nu functie de situatie.

In prima faza este socul, atat pentru oameni cat si pentru organizatie, este o situatie pe care “nu stii de unde s-o apuci”. Apoi, atat organizatia cat si oamenii invata noile reguli ale jocului (infinit, cum ar spune Synek) si se adapteaza noii realitati. Fiecare in mod diferit.

CE sa faci in perioada asta:

1) Calm

Pastreaza-ti calmul pe cat posibil, atat in atinudine cat si in comunicare. Poate este nevoie sa apelezi la practici de autolinistire / reducere a anxietatii (meditatie, yoga etc).

Urmatoarele practici simple te vor ajuta:

  • · Bea un pahar de apa dupa trezire.
  • · Inchide ochii si practica box breathing x 3 (box breathing inseamna inspiratie 4 secunde, retinere aer 4 secunde, expiratie 4 secunde). Te vei relaxa.
  • · Gandeste-te la 3 lucruri pentru care esti recunoscator – exclus sa nu gasesti.
2) Focus

Dat fiind ca situatia se schimba de la o ora la alta, trebuie sa te adaptezi. Pentru asta este nevoie de adaptabilitate si focus.

Pentru focus utilizeaza formula “BIG 3×3”:

Pune-ti intrebarea: Care sunt cele mai importante obiective pe care vrei sa le realizezi saptamana asta, personal si business?
Noteaza-le. Apoi in fiecare dimineata scrie top 3 activitati din ziua respectiva care te vor apropia de BIG 3.
Astfel ajungi la setul zilnic de BIG 3×3.

Daca esti Leader sau Coach:

  • · Defineste un set de “BIG 3 pentru echipa” pentru o saptamana impreuna cu echipa. Intreaba: “Ce ne dorim sa realizam in echipa saptamana asta?”
  • · Incurajeaza fiecare membru al echipei sa aiba propriile BIG 3×3.
3) Lista Contacte Regulate

Fa-ti o lista de oameni care au nevoie de suport si incurajare din partea ta in aceasta perioada. Creioneaza o rutina de a-i contacta, seteaza un calendar pentru asta.

4) Stabileste interactiuni scurte dar frecvente

Adaptabilitatea se bazeaza pe trial and error, pe iteratii si experimentari. Feedback-ul este crucial.

Daca esti Leader sau Coach:

  • · Dimineata o interactiune scurta pentru a intelege interdependente si a vedea cine necesita suport. Nu rezolvati atunci probleme. Planificati pentru asta.
  • · Stabileste interactiuni scurte si frecvente 1-1. O data pe zi sau chiar mai des, dupa necesar. Porneste de la BIG 3, cere feedback asupra statusului actual si ghideaza unde este cazul.
5) Good vibes 🙂

Zambeste, incearca (si reuseste) sa fii relaxat in interactiuni.

Noi promitem sa ne tinem de toate cele 5 sfaturi de mai sus, si mai promitem sa te tine la curent cu alte sugestii si alternative care sa te ajute.

Daca ai nevoie de suport din partea noastra, raspundem (de acasa :-)) la office@proactivecommunication.ro si la telefon 0723342695. Iar despre training, nu acum, mai intai ne uitam la sanatatea oamenilor din jurul nostru si a business-ului, apoi va fi intr-adevar nevoie de training, pentru a duce corabia cu bine prin furtuna ce probabil va urma epidemiei.

Va fi o perioada pentru echipe si leaderi sa isi valideze si sa isi consolideze abilitatile, iar pentru indivizi o buna ocazie de a se dezvolta profesional pentru sanse crescute in piata.

Pentru asta suntem deja pregatiti cu solutii de training pe platforma online sau virtual classroom, iar daca ai nevoi punctuale ne poti scrie.

Si nu uita: ROUGH SEAS MAKE GREAT SAILORS!