Erasmus for Young Entrepreneurs – succes validat de Comisia Europeana

Intre 12-13 aprilie s-a desfasurat la Bruxelles Conferinta “Erasmus for Young Entrepreneurs” – programul pilot pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial si intarirea parteneriatelor intre cei care au sau doresc sa initieze o afacere in Uniunea Europeana.

Participantii la lucrarile conferintei (oficiali UE, antreprenori – gazda si antreprenori – vizitatori, organisme intermediare, alte parti interesate) au apreciat succesul inregistrat de program pana acum si au evidentiat urmatoarele aspecte pentru imbunatatirea programului:

– cresterea vizibilitatii programului inclusiv online;

– dezvoltarea unei platforme dedicate, baza de date comuna si grupuri de dialog pentru cei implicati in proiect;

– modificarea numelui “brandului” – eliminarea cuvantului “Young” care face trimitere la studenti, fiind vorba de Erasmus – astfel limitand gradul de partundere si expunerea mediatica, precum si zona de interes;

– necesitatea cresterii finantarii programului;

– cresterea atractivitatii programului pentru antreprenorii-gazda.

Aceste concluzii au fost inaintate Comisiei Europene, iar in urma analizei si validarii propunerilor aceasta va cere Parlamentului European cresterea substantiala a bugetului programului si permanentizarea acestuia. (www.euractiv.com).

Compania Proactive Communication, in calitate de Host Entrepreneur, va continua sa sprijine acest program prin implicarea in schimburile de antreprenori si multiplicarea de informatii relevante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *